Očekávaná sportovní událost se blíží a vy už plánujete, kde jednotlivé hokejové zápasy strávíte?
Říkáte si, že nejlíp si hokejové zápasy vychutnáte v pohodlí domova? Proč ne, ale to ještě neznamená, že je budete muset sledovat sami. Připravte pivo a něco k zakousnutí, uvidíte, že se nabídky jen pohrnou. Inspirujte se třeba tímto receptem na marinované kuřecí paličky. K pivu a sportovnímu přenosu jsou ideální a chutnají dobře i zastudena.
Navíc nejsou nějak složité, takže je zvládnete, i když v kuchyni běžně maximálně tak mažete máslo na chleba.
Suroviny pro 4 lidi:
100 ml kečupu
50 ml medu
5 lžic šťávy z citronu
1 lžíce sójové omáčky
1-2 lžíce chilli omáčky
2 lžíce slunečnicového oleje
1 stroužek česneku
1 kg kuřecích paliček
sůl, pepř
Na marinádu smícháme kečup s medem, citrónovou šťávu, sójovou omáčku, chilli omáčku, rozetřený česnek a olej.
Paličky omyjeme vodou, osušíme, osolíme, opeříme, dáme do sáčku (pevného), přidáme omáčku, protřepeme a dáme do lednice na 6 hodin (nebo přes noc). Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Paličky vyložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme marinádou ze sáčku a dáme do trouby. Pečeme 30 – 35 minut. Během pečení je jednou otočíme a několikrát potřeme marinádou.
Podávejte s chlebem a samozřejmě pivem.
Jarda
foto: Heino Banderob