Špeková kachní prsa s mangoldem

Kachní maso má vynikající, jemnou chuť a je možné setkat se s ním v nejrůznějších úpravách po celém světě. Obsahuje ale ze všech druhů drůbežího masa nejvíc tuku. Kromě domácí produkce se k nám ještě kachny dováží, a to převážně z Maďarska. V naší, české kuchyni patří kachna k národní tradici. V kombinaci s bramborovým knedlíkem a zelím doslova zdomácněla. Stále oblíbenější jsou kachní prsa. Zde je recept.

Pro 4 mlsouny:

500 g kachních prsou

100 g nakrájeného špeku na plátky

300 g mangoldu

1 naběračka vody

50 ml hroznového moštu

25 g piniových oříšků

1 červená cibule

1 stroužek česneku

lžíce másla

olivový olej

sůl, pepř

Kachní prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zabalíme je do plátků špeku. Vložíme do zapékací mísy a v předem předehřáté troubě na 180 °C pečeme přikryté přibližně 35 minut. Mangold pečlivě očistíme a necháme okapat, vložíme do pánve, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a spolu se stroužkem česneku dusíme asi 5 minut. V malém kastrůlku si opražíme piniové oříšky a opražené je poté nasekáme. V dalším hrnci si na másle opečeme šalotku a přisypeme opražené oříšky. Zalijeme vodou a moštem a vaříme přibližně 5 minut. Vzniknout by měla sirupová konzistence. Kachní prsa po upečení vytáhneme z trouby nakrájíme na plátky a podáváme s mangoldem a připravenou omáčkou.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>