Jak vybrat doutník

Zhlédli jste se v mocných byznysmenech nebo máte kouření doutníku spojeno s příjemnou chvilkou relaxace? Ta či tak, pokud s doutníky začínáme koketovat poprvé, nepochybně nás bude zajímat, jak vlastně takový doutník vybrat.

K základním kritériím patří pro většinu cena. Pokud s doutníky teprve začínáme, nemusíme hned sahat po nejluxusnějších značkách, ale vyzkoušet jich vícero, abychom zjistili, který typ nám bude nejvíce vyhovovat. Doutníky se totiž liší nejen značkou, ale také třeba velikostí či sílou.

Doporučuje se začít s doutníky balenými po několika kusech. Podle výkladu odborníků na doutníky, totiž z ,,kusovky“ nezískáme hodnověrné závěry o kvalitě doutníku, a pořídit si velké balení, aniž bychom vyzkoušeli, zda nám daný typ doutníku vůbec chutná a voní, je stejně tak neefektivní.

Začátečníkům bývají doporučovány jemnější doutníky, které mají jemnější konzistenci i aroma, na rozdíl od jejich bytelnějších a štiplavějších protějšků. A další věc, kterou se budeme muset naučit, je správné ořezávání doutníku, ideální je, pokud si ho napřed nacvičíme na nějakém velmi levném doutníku.

A jak poznat kvalitní doutník? Měl by být vzhledově atraktivní, mít příjemnou chuť i vůni, jeho vrstvy náplně by se neměly překrývat či být příliš napěchované, a doutník by neměl vykazovat známky vlhkosti. Za tu si však často můžeme sami, protože je doutník citlivý na změny teplot, a musí být skladován v odpovídajícím obalu, např. cedrovém papíru.

ZAN

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>