Tip na rychlý recept: Těstoviny s liškami a fazolemi

Je sezóna hub. Pokud je máte rádi a pokud mezi vaše houbové favority patří lišky, máme pro vás skvělý recept, pokud tedy netrváte na tom, že na každém talíři musí být mimo jiné taky pořádná flákota masa. V tomto jídle jsou totiž místo masa právě lišky.

Tip: Při přípravě jídel s liškami pamatujte na to, že jsou pro svou tuhost dosti těžko stravitelné. Proto je vždy potřeba je předem podusit. Nejlépe je rozemlít nebo nakrájet na menší kousky a nepřidávat k nim příliš tuku.

Lišky tvoří skvělou kombinaci s těstovinami a zelenými fazolkami. Ochutnejte sami.

testoviny-s-liskami

 

Pro dva nebo jednoho hodně hladového:
200 g lišek
1 menší cibule
1 stroužek česneku
300 g zelených fazolek
hrst saturejky
hrst hladkolisté petržele
120 g těstovin
½ lžíce olivového oleje
sůl
pepř
100 ml smetany na vaření
2 lžičky citrónové šťávy

Lišky očistíme a rozpůlíme. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Fazolky také očistíme a rozpůlíme. Bylinky nasekáme nadrobno. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Ve vroucí osolené vodě také povařím 8-10 minut fazolky. Mezitím rozehřejeme na pánvi olej. Za občasného míchání na něm orestujeme po dobu třech minut houby. Poté přidáme cibuli a česnek a restujeme další tři minuty. Osolíme, opepříme. Zalijeme 100 ml vody a smetany a přivedeme k varu. Přimícháme bylinky Těstoviny a fazolky slijeme, promícháme na pánvi s houbami a dochutíme solí a pepřem. Zakápneme citrónovou šťávou a můžeme podávat.

Více receptů najdete na Mlsanicko.cz
foto: Ali Salehi

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>